Sposób przygotowania

Jajka lekko ubic z cukrem, cukrem waniliowym lub wanilią, dodac oliwę i utrzec wszystko na puszystą mase. Mąkę, proszek, sodę, sól, cynamon połączyć, dodać do masy utrzeć dokladnie. Dodać startą marchew, kokos, skórke pomarańczową i pokrojonego drobno ananasa. Wymieszać łyzką. Forme (ja robiłam w tortownicy z kominem) wysmarować masłem i oprószyć mąką i przelać ciasto. Piec w 170C przez okolo 40-50 minut do suchego patyczka. Udekorować skórka pamarańczowa lub posypać cukrem pudrem.
Można do ciasta dodać tez rodzynki.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    super pomysł na ciasto
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    fajne ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    chyba je wyprubuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wyglada na wilgotne i babkowate - lubie takie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Lis

    Bardzo smakowite:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    naprawde ciekawy przepis ! :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    smaczny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ciekawy pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !