Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka z węgierskim charakterem

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka 1,2 kg
keczup pikantny 3 łyżki
sos sojowy 1 łyzka
ząbek czosnku 2 szt
olej 3 łyżki
pasta węgierska 1 łyzeczka
przyprawa do skrzydełek 1 łyzeczka
pieprz 1 szczypta
papryka czerwona 1 łyzeczka
sól 1/2 łyzeczki
tymianek 1 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka z węgierskim charakterem

Skrzydełka wypłukać, osuszyć. Marynate z poąłczonych składników mieszamy w misce, wkładamy skrzydełka, mieszamy z marynatą, miskę przykrywamy folią i odstawiamy na noc do lodówki.
Rozgrzewamy piekarnik do 180st., blaszkę do pieczenia smarujemy olejem, skrzydełka przekładamy na blaszke, z wierzchu polewamy resztą marynaty z miski i skrapiamy oliwą i pieczemy ok 45 minut, w połowie przewracamy na drugą stronę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 14.03.2011 11:21
ja też lubię na ostro, bardzo mi pasują takie skrzydełka
Agnieszka_B 15.02.2011 10:39
Bardzo lubię mięso dobrze doprawione i złociste... A te skrzydełka wyglądają doskonale:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak