Sposób przygotowania

Skrzydełka wypłukać, osuszyć. Marynate z poąłczonych składników mieszamy w misce, wkładamy skrzydełka, mieszamy z marynatą, miskę przykrywamy folią i odstawiamy na noc do lodówki.
Rozgrzewamy piekarnik do 180st., blaszkę do pieczenia smarujemy olejem, skrzydełka przekładamy na blaszke, z wierzchu polewamy resztą marynaty z miski i skrapiamy oliwą i pieczemy ok 45 minut, w połowie przewracamy na drugą stronę.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Bardzo lubię mięso dobrze doprawione i złociste... A te skrzydełka wyglądają doskonale:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ja też lubię na ostro, bardzo mi pasują takie skrzydełka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !