Sposób przygotowania

Żeberka dokładnie płuczemy, porcjujemy i osuszamy.
Suche mięso oprószamy mąką i smażymy na rozgrzanym oleju.
Do podsmażonych żeberek wlewamy bulion warzywny, garnek nakrywamy pokrywką i dusimy około 35 minut na wolnym ogniu.
Cebulę obieramy, kroimy w piórka i obsmażamy na 1 łyżce oleju na złoty kolor.
Pod koniec duszenia się żeberek dodajemy przygotowaną cebulę, odrobinę soli i inne ulubione przyprawy i dalej dusimy do miękkości.
Mąkę - 2 łyżki rozprowadzamy odrobiną wody, mieszamy, dodajemy sosu żeberkowego dokładnie mieszamy i zaciągamy nią sos.
Podajemy z ziemniakami, kaszą na sypko, ryżem i makaronem

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !