Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

uszka z grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Farsz:
grzyby suszone 5 dkg
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko
pieprz
sól do smaku
Ciasto:
mąka pszenna 15 dkg
jajko 1 szt
woda

Przepis i sposób przygotowania na: uszka z grzybami

Grzyby myjemy,moczymy przez kilka godzin w wodzie,następnie gotujemy,cebulę drobno siekamy i podsmażamy na tłuszczu,dodajemy przemielone grzyby,tartą bułkę lub rozmoczoną i pól jajka i mieszamy,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Z mąki jajka i wody wyrabiamy ciasto jak na pierogi,cienko je rozwałkujemy i kroimy na kwadraty,na środek każdego kwadratu kładziemy nadzienie,kwadraty sklejamy po przekątnej a następnie zlepiamy ze soba dwa rogi.Gotujemy w dużej ilości osolonej wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kulek 21.09.2011 18:35
pycha :)
dorotka0000025 25.08.2011 18:40
mniam mniam
anemon 28.07.2011 08:16
Ale zgrabne uszka.
Daria14 15.02.2011 18:02
mniam,mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak