Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzyby w pieczonych ziemniakach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne 1/2 kg
ziemniaki 4 szt.
cebula biała 1 szt.
ząbek czosnku 1 szt.
boczek wędzony 10 dag
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
śmietana 18-procentowa 200 ml
sól
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: grzyby w pieczonych ziemniakach

Ziemniaki umyj, ponakłuwaj, posól, obłóż plasterkami czosnku i owiń w folię aluminiową. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 5 minut.
Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym maśle. Dodaj grzyby obsypane majerankiem. Całość smaż jeszcze kilka minut. Pod koniec dopraw solą i pieprzem. Na oddzielnej patelni przesmaż boczek. upieczone ziemniaki przekrój na pół, obłóż grzybami. Podawaj z wędzonym boczkiem i śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 16.07.2011 18:59
świetne
ankaryba 15.07.2011 09:52
apetyczne;)
Agnieszka/picola 05.06.2011 22:22
pyszne
pipi765 08.03.2011 10:57
ale apetytu narobiłaś mi
iza15 14.02.2011 20:31
super ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak