Sposób przygotowania

Do mięsa dodać namoczone i odciśnięte bułki, posiekaną cebulę, start surowy ziemniak, surowe jajka, przyprawy. Wszystko razem dobrze wyrobić. Uformować mięso na zwilżonej wodą desce, zrobić w nim rowek, w który włożyć jaja na twardo, zlepić starannie. Wysoką brytfannę posmarować oliwą, wyłożyć pergaminem. Posmarować oliwą papier i posypać tartą bułką. Włożyć do brytfanki mięso, piec w nagrzanym piekarniku około 1 godz.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Wspaniałe danie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !