Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z szynką i bananami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka gotowana 15 dag
seler naciowy 2 łodygi
cytryna 1 szt.
sól
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
banan 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z szynką i bananami

Seler umyj, odetnij liście. Łodygi obierz z zewnętrznej warstwy, która przypomina nici. Miąższ potnij na plasterki, szynkę pokrój w paseczki. Banany obierz, potnij w plasterki i skrop sokiem z cytryny. Przygotowane składniki delikatnie wymieszaj, przełóż do salaterki.
Przygotuj sos: Majonez połącz z jogurtem naturalnym, dokładnie wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym sosem polej sałatkę. Odstaw do lodówki na co najmniej godzinę, aby składniki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 04.12.2011 13:31
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak