Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki pólfrancuskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 35 dkg
marmolada 30 dkg
masło 20 dkg
jajko 1 szt
drożdże 2 dkg
cukier 2 dkg
mleko 150 ml
mączka cukrowa 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki pólfrancuskie

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać masło, posiekać razem, dodać jajko, drożdże rozrobione z cukrem i mleka letniego ile zabierz, zrobić nie za twarde ciasto, włożyć do czystej ścierki, związać i włożyć do zimnej wody,gdy wypłynie wyłożyć na stolnicę posypaną mąką, rozwałkować dość cienko, kroić kwadraty, na każdy kwadracik dać troszkę marmolady i zwijać, układać na blachę i piec w nagrzanym piekarniku. Gorące rogaliki posypać mączką cukrową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.07.2013 15:20
do kawusi bardzo smaczne
KasiaK90 13.10.2011 09:10
super
KasiaK90 13.10.2011 09:10
super
ewelina63 05.08.2011 17:31
pyszności
tomek18 29.07.2011 10:07
świetne,bardzo lubie
Juleczka20 01.05.2011 09:33
uwielbiam
pigila
pigila 16.02.2011 22:53
chyba super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak