Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremówki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 szt
mleko 1 litr
mąka ziemniaczana 1 szkl
cukier 3/4 szkl.
jajko 2 szt
żółtko jajek 2 szt
mąka krupczatka 2 łyżki
cukier waniliowy 3 opakowania
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kremówki

Ciasto dobrze rozmrozić i upiec każde osobno.
Masa:
Jajka,żółtka,cukier , cukier waniliowy utrzeć na masę. Dodać mąki i ucierać. Mleko zagotować z masłem, wlać do masy na 2 razy , postawić na ogniu i dobrze ucierać aż zrobi się budyń. Gorący budyń rozłożyć na upieczonym cieście , przyłożyć masę drugim ciastem. Przygnieść lekko i pozostawić do ostygnięcia. Na wierzch posypać cukrem pudrem. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1508 14.04.2012 22:07
uwielbiam kremówki!!!
Rafał10 13.04.2012 15:49
Bardzo lubię kremówki! Przepisik ekstra i kremówki ze zdjęcia wyglądają świetnie !
smile 31.03.2012 18:16
no i teraz.. mam ochotę- wygląda bardzo apetycznie ;) ;)
parysek10 26.03.2012 15:12
coś wspaniałego :)
dianix 02.11.2011 09:59
ja tez lubie
bursztynek 09.05.2011 23:18
uwielbiam
Sylwia56
Sylwia56 05.05.2011 23:12
pycha
jolajka 06.03.2011 14:19
pychotaaaa!
MAŁGORZATA108 14.02.2011 20:03
Jak ja lubę takie słodkości.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak