Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulion

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina z kością 750 g
ziele angielskie 5 ziaren
jałowiec 5 ziaren
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
tymianek
grzyby suszone 3 szt
cebula 1 naszpikowana 2 goździkami

Przepis i sposób przygotowania na: Bulion

Mięso pokroić, zalać 2 l wody, gotować 1 godz. Cebulę podpiec, dodać do wywaru z grubo pokrojonymi warzywami i przyprawami, gotować powoli jeszcze 1 godz. Przecedzić, przyprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 05.01.2012 11:01
warto spróbować
Edyta38 29.06.2011 09:23
dobry
Mirka-Ludomila 07.04.2011 00:05
fajny
Mirka-Ludomila 07.04.2011 00:05
fajny
MAŁGORZATA108 14.02.2011 20:02
Idą mrozy warto zapamiętać ten przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak