Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z nadziewany serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1,5 kg
marchewka ugotowana 25 dkg
por 15 dkg
twaróg 35 dkg
musztarda 2 łyżki
żółtko jajek 1 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z nadziewany serem

Marchew obrać pokroić na plasterki i obgotować w lekko osolonej wodzie. por pokroić na pół plasterki. Twaróg utrzeć na gładka masę ( jak trzeba to zemleć) z musztardą i żółtkiem. Dodać obgotowana marchew i por. Doprawić do smaku solą i pieprzem. W mięsie naciąć kieszeń i napełnić przygotowanym farszem. Spiąć kieszeń wykałaczkami i obwiązać nitką. Piec np w rękawie w temp. ok 200stopni , ok 1.30 min. Powstały sos po upieczeniu , wlać do rondelka, dodać śmietanę, zagotować, połączyć z zasmażką. Doprawić smak musztardą i pieprzem. Podawać z jarzyną , ziemniakami pieczonymi. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 22.07.2012 17:29
wygląda wspaniale :)
Elżbieta18 05.01.2012 08:24
Do tego pieczone ziemniaczki - polecam
smakowita 25.12.2011 00:28
fajny przepis na smakowite misko
Elżbieta18 21.02.2011 23:06
mięsko jest pyszne.Warto spróbować!!
Kate131 20.02.2011 09:42
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak