Sposób przygotowania

Marchew obrać pokroić na plasterki i obgotować w lekko osolonej wodzie. por pokroić na pół plasterki. Twaróg utrzeć na gładka masę ( jak trzeba to zemleć) z musztardą i żółtkiem. Dodać obgotowana marchew i por. Doprawić do smaku solą i pieprzem. W mięsie naciąć kieszeń i napełnić przygotowanym farszem. Spiąć kieszeń wykałaczkami i obwiązać nitką. Piec np w rękawie w temp. ok 200stopni , ok 1.30 min. Powstały sos po upieczeniu , wlać do rondelka, dodać śmietanę, zagotować, połączyć z zasmażką. Doprawić smak musztardą i pieprzem. Podawać z jarzyną , ziemniakami pieczonymi. Smacznego.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Elżbieta18

    mięsko jest pyszne.Warto spróbować!!
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    fajny przepis na smakowite misko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Elżbieta18

    Do tego pieczone ziemniaczki - polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    wygląda wspaniale :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !