Sposób przygotowania

1. Mięsko kroimy w paski/kostki (zależy od upodobań), marynujemy z przyprawie \'Prymat\' z dodatkiem papryki i soli - odstawiamy na 1-1,5h
2. Cebulkę kroimy drobno w kosteczkę, podsmażamy na maśle. Podsmażamy paprykę pokrojoną wedle uznania
3. W garnku gotujemy ziemniaki pokrojone w kostkę, marchewkę w talarki z odrobiną soli, ewentualnie z kostką rosołową
4. Kiedy zmiemniaki zmiękną, dodajemy paprykę z cebulą, a mięso podsmażamy
5. Obsmażone kawałki mięsa gotujemy z zupą 20-25 min na małym ogniu, przyprawiamy do smaku w zależności od upodobań
6. Pod koniec gotowania dodajemy odrobinę koncentratu, zabielamy śmietaną.
7. Przed podaniemy posypujemy natką - SMACZNEGO

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !