Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka gulaszowa z nutką śmietanki i natki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 400 g
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 duża
marchewka 1 duża
ziemniaki 2-3 szt
sól
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
śmietana 30% 1 łyżka
natka pietruszki
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 4 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka gulaszowa z nutką śmietanki i natki

1. Mięsko kroimy w paski/kostki (zależy od upodobań), marynujemy z przyprawie \'Prymat\' z dodatkiem papryki i soli - odstawiamy na 1-1,5h
2. Cebulkę kroimy drobno w kosteczkę, podsmażamy na maśle. Podsmażamy paprykę pokrojoną wedle uznania
3. W garnku gotujemy ziemniaki pokrojone w kostkę, marchewkę w talarki z odrobiną soli, ewentualnie z kostką rosołową
4. Kiedy zmiemniaki zmiękną, dodajemy paprykę z cebulą, a mięso podsmażamy
5. Obsmażone kawałki mięsa gotujemy z zupą 20-25 min na małym ogniu, przyprawiamy do smaku w zależności od upodobań
6. Pod koniec gotowania dodajemy odrobinę koncentratu, zabielamy śmietaną.
7. Przed podaniemy posypujemy natką - SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak