Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 50 dkg
por 1 szt
papryczka peperoni 3 szt
bułka tarta pikantna 3/4 szklanki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyzeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
curry 1 łyżeczka
jajko 2 szt.
sól
ciasto francuskie 1 opakowanie
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki

Por, papryczkę pokroić w na drobne paseczki i wrzucić na rozgrzany oliwę przesmażyć.
Mięso wyrobić z 1 jajkiem, bułką tartą, dodać ostudzony por i dobrze wyrobić. Na koniec dodać przyprawy, doprawić do smaku. Ciasto francuskie rozmrożone , przekroić wzdłuż na pół, posmarować rozbitym jajkiem, rozłożyć farsz na połowie i zawinąć, skleić brzegi jajkiem. To samo zrobić z drugą połówką ciasta. Kroić na kawałki ok. 4-5 cm. Na wierzchu posmarować jajkiem i można posypać sezamem. Piec ok 25 min w temp. 190 - 200st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1508 14.04.2012 22:06
bardzo fajny przepis
jola1508 14.04.2012 22:06
bardzo fajny przepis
radosna29 25.02.2012 21:32
przepis warty wyprubowania
Andzia1977
Andzia1977 21.01.2012 19:14
pewnie pyszne
smakowita 25.12.2011 00:27
smaczne
eli82 23.12.2011 16:04
fajne
marchewka 25.06.2011 23:21
bardzo smaczne
stokrotka 03.04.2011 11:53
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak