Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa bez skóry 2 kg
sól
pieprz
mąka 500 g
majeranek
żółtko jajek 1 szt
sezam ziarna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w cieście

Mięso natrzeć przyprawami, piec ok 2 godz w 180 stop, polewając sosem, przestudzić. Wymieszać mąkę z drożdżami, solą i majerankiem, wlać 350 ml letniej wody, wyrobić ciasto. Gdy wyrośnie rozwałkować na placek 30x40 cm. Zawinąć szynkę, zlepić brzegi, ułożyć na natłuszczonej blasze. Posmarować żółtkiem, posypać sezamem. Piec 40 minut w 200 stop.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak