Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska na goraco

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
masło 2 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
marchew 2 szt
gruszki 3 twarde
jabłko kwaśne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska na goraco

Pokrojoną kapustę i utartą marchew gotować przez 10 minut w osolonej wodzie z dodatkiem soli i cukru, odcedzić, ostudzić. Obrane jabłka i gruszki, pokrojone w kostkę obsmażyć na maśle. Gdy się zeszklą, połączyć z kapustą, przyprawić do smaku, wymieszać i dusić około 10 minut. Podawać gorące jako dodatek do potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 13.12.2016 22:58
ciekawe połączenie smaków
mela25 18.01.2014 08:35
przepis interesujący, skorzystam
Łukasz15 08.12.2013 20:51
Świetny pomysł
jeta72 17.10.2013 07:56
super obiadek :-)
IlonaAlbertos 28.03.2013 22:19
Ciekawy pomysł.
barbara11561 25.01.2012 22:03
peki?skiej nie gotowa?am jeszcze,bardzo ciekawie brzmi
mirosława4 06.11.2011 21:07
ciekawe połączenie smaków
Monika193
Monika193 14.02.2011 19:14
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak