Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Diamentowy kurczak

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pałki z kurczaka 1 kg
skrzydła z kurczaka 1/2 kg
rosół drobiowy 500 ml
dymka ze szczypiorkiem 1-2 szt
sos sojowy 3-4 łyżki
olej 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat
wódka 30 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Diamentowy kurczak

Pałki skrzydła macerujemy w sosie sojowym ok 1 godziny. Smażymy go na łyżce oleju na złoto. Po usmażeniu kurczaka podgrzewamy odrobinę rosołu i rozpuszczamy żelatynę, dodajemy ją do reszty rosołu i schładzamy. Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy posiekaną na 1,5 - 2 cm kawałki dymką ( część biała w talarki). Gdy rosół się zetnie to widelcem mieszamy całość, aby przypominał górę diamentową, takim rosołkiem przykrywamy kurczaka, pamiętając o wypełnieniu miejsc między jednym a drugim mięskiem :) . Podajemy z warzywami i owocami do ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 03.08.2011 10:10
Interesujący przepis
Agnieszka/picola 19.04.2011 18:38
super
Agnieszka/picola 19.04.2011 18:36
podoba mi się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak