Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 40 dag
cebula 1 szt
masło 2 lyżki
zsiadłe mleko 2 szkl
mąka 2 szkl
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z pieczarkami

Cebulę posiekać, zeszklić na maśle, dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania wody. Do miski wlać mleko, dodać sodę, jajko, zamieszać. Następnie wsypać mąkę, odrobinę soli, pieprzu i pieczarki z cebulą, wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, łyżką nakładać placuszki, smażyć z obu stron na zloty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 04.02.2014 00:34
fajne racuchy
IlonaAlbertos 13.09.2013 20:24
Muszą być smaczne.
olkaaa 29.11.2012 08:28
fajna odmiana
ankaryba 27.06.2011 23:25
Z pieczarkami jeszcze nigdy nie jadłam, muszę wypróbować;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak