Sposób przygotowania

Cebulę posiekać, zeszklić na maśle, dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania wody. Do miski wlać mleko, dodać sodę, jajko, zamieszać. Następnie wsypać mąkę, odrobinę soli, pieprzu i pieczarki z cebulą, wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, łyżką nakładać placuszki, smażyć z obu stron na zloty kolor.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    Z pieczarkami jeszcze nigdy nie jadłam, muszę wypróbować;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajna odmiana
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszą być smaczne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    fajne racuchy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !