Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 80 dkg
jaja 1 szt
woda 35 dkg
sól 2 dkg
smalec 10 dkg
twaróg 60 dkg
cebula 20 dkg
sól 2 dkg
pieprz 0.4 dkg
ziemniaki 1.50 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie

Ziemniaki po obraniu ugotować, przepuścić przez maszynkę, dodać twaróg, zrumienioną na tłuszczu cebulkę, sól, pieprz i dokładnie wyrobić farsz. Z mąki, jaj i wody zagnieść ciasto, rozwałkować, nadziewać farszem i formować pierogi. Gotować w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 25.05.2013 09:26
lubię takie pierogi
Ada-Gaba 20.03.2013 08:16
przepadam za takimi
Laila2786 15.03.2013 14:36
bardzo dobre
malaczarna23 26.08.2012 20:44
pyszne
malaczarna23 26.08.2012 20:44
pyszne
Juleczka20 30.10.2011 20:31
pycha
tomek18 30.05.2011 11:42
super
basia70 12.04.2011 10:20
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak