Sposób przygotowania

Ciasto zagnieść jak na kruche, dodać mąkę. Ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować do 2 blach. Posmarować je dżemem śliwkowym. Ubić pianę z 7-u białek z 1 szklanką cukru i posmarować na dżem. Na wierzch posypać orzechami włoskimi trochę rozdrobnić( 2 paczki). Piec 30- 40 minut.

Masa budyniowa

Zagotować 1szklankę mleka, 2 łyżki masła, 1/2 szklanki cukru. Ubić mikserem 1 szklankęmleka, 3 żółtka, 1/2 szklankimąki pszennej i wlać na gotujące się mleko, mieszjąc aż do zagęstnieni. Po wystudzeniu dodać 1/2 kostki masła, 1/2 kubka masła roślinnego, zmiksować. Wykładamy na jeden placek, a drugi na wierzch orzechy.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !