Sposób przygotowania

Zagotować 600 ml wody, przygotować budyń Duży Delecty z cukrem i osobno w filiżance żelatynę. Po zagotowaniu wody odlewamy z 1/2 szklanki do żelatyny i ją rozpuszczamy, do reszty wody dodajemy budyń. Łączymy budyń z żelatyną i zostawiamy do wystygnięcia. Biszkopt jasny skrapiamy herbatą i smarujemy dżemem. Nakładamy blat mozaikowy i nasączamy herbatą, odstawiamy do lodówki. Do schłodzonego budyniu dodajemy serek i mieszamy energicznie, do 1/5 masy dodajemy kakao. Smarujemy ciasto jasnym kremem i ozdabiamy dowolnie ciemnym kremem, schładzamy.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Świetny
  • 0
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    pyszny musi być
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jestem bardzo ciekawa tego smaku
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    brzmi pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !