Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona zasmażana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 szt
jabłka 2 szt
śliwki suszone 10 dag
smalec 1 łyżka
ocet winny do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
mąka 1 łyżeczka
wino czerwone wytrawne 1/2 szkl
cukier do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona zasmażana

Śliwki pokroić, zalać ciepłą wodą. Kapustę poszatkować, sparzyć wrzątkiem, włożyć do rondla, wlać wino , dodać utarte na tarce o dużych otworach jabłko, śliwki razem z wodą w której się moczyły, odrobinę soli, pieprzu, cukru i octu winnego. Dusić pod przykryciem do miękkości. Z mąki i smalcu zrobić rumiana zasmażkę, połączyć z kapustą, zagotować, przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 13.05.2013 21:52
Musi być pyszna.
olkaaa 29.11.2012 08:26
bardzo lubię
Seba 02.09.2012 13:32
smaczna
mirosława4 11.12.2011 21:32
pyszna kapustka
Monika193
Monika193 12.09.2011 21:17
uwielbiam taką
Wafelek2601 13.06.2011 00:24
super do klusek śląskich

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak