Sposób przygotowania

Śliwki pokroić, zalać ciepłą wodą. Kapustę poszatkować, sparzyć wrzątkiem, włożyć do rondla, wlać wino , dodać utarte na tarce o dużych otworach jabłko, śliwki razem z wodą w której się moczyły, odrobinę soli, pieprzu, cukru i octu winnego. Dusić pod przykryciem do miękkości. Z mąki i smalcu zrobić rumiana zasmażkę, połączyć z kapustą, zagotować, przyprawić do smaku.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super do klusek śląskich
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam taką
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszna kapustka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musi być pyszna.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !