Sposób przygotowania

Utarte ziemniaki wlać do tetrowego woreczka i odcisnąć.
Następnie połączyć razem ziemniaki , sok z surowych ziemniaków zlać, a pozostałą na dnie miski skrobię dodać do masy ziemniaczanej, posolić do smaku i dosypać mąki, zagnieść ciasto ziemniaczane.
Z ciasta formować podłużne placuszki.
Wrzucać kartacze na wrzącą i osoloną wodę, gotować ok.30 minut.
Słoninę pokroić w kostkę, stopić na patelni.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do słoniny, przesmażyć.
Gotowe kartacze wybierać łyżką cedzakową na talerze, polać tłuszczem z cebulką.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    oj zjadłoby się:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo interesujące zestawienie musi ciekawie smakować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo interesujące zestawienie musi ciekawie smakować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo interesujące zestawienie musi ciekawie smakować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo interesujące zestawienie musi ciekawie smakować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !