Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartacze z cebulką i słoninką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
ziemniaki surowe starte 1 kg
mąka
cebula 2 szt
słonina 150 g
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kartacze z cebulką i słoninką

Utarte ziemniaki wlać do tetrowego woreczka i odcisnąć.
Następnie połączyć razem ziemniaki , sok z surowych ziemniaków zlać, a pozostałą na dnie miski skrobię dodać do masy ziemniaczanej, posolić do smaku i dosypać mąki, zagnieść ciasto ziemniaczane.
Z ciasta formować podłużne placuszki.
Wrzucać kartacze na wrzącą i osoloną wodę, gotować ok.30 minut.
Słoninę pokroić w kostkę, stopić na patelni.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do słoniny, przesmażyć.
Gotowe kartacze wybierać łyżką cedzakową na talerze, polać tłuszczem z cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 21.04.2011 17:01
bardzo interesujące zestawienie musi ciekawie smakować
angelika14 21.04.2011 17:00
bardzo interesujące zestawienie musi ciekawie smakować
angelika14 21.04.2011 17:00
bardzo interesujące zestawienie musi ciekawie smakować
angelika14 21.04.2011 17:00
bardzo interesujące zestawienie musi ciekawie smakować
Nina7 15.02.2011 09:30
oj zjadłoby się:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak