Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

węgierski kociołek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina bez kości 80 dag
cebula 2 szt
czosnek 3 ząbki
strąk papryki 2 szt
pomidory bez skóry 2 szt
ziemniaki 1 kg
smalec 3 łyżki
czuszka 1 szt
zacierki 10 dag
sól
pieprz
kminek Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
bulion 250 ml mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: węgierski kociołek

Mięso pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Oczyszczoną paprykę, pomidory i obrane ziemniaki pokroić. W rondlu rozgrzać smalec, zeszklić czosnek i cebulę. Oprószyć mieloną papryką. dodać mięso i podsmażyć, przyprawić solą, pieprzem i kminkiem, wlać bulion, dusić 40 minut. Dodać paprykę, oczyszczoną i pokrojoną czuszkę, pomidory i ziemniaki, dusić ok. 30 minut. wrzucić zacierki, dusić, aż zacierki będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 11.09.2011 22:00
super
Joanna67 14.05.2011 14:56
pyszne
novita23 24.04.2011 17:45
pyszne
jolita 20.04.2011 10:43
mniam
novita26 15.04.2011 12:28
super
artur7 07.04.2011 17:47
pyszne
pioge7 06.04.2011 16:21
ekstra
Margo1 05.04.2011 10:06
Świetne
Margo1 05.04.2011 10:06
Świetne
agnieszka214 31.03.2011 07:27
smaczne
Agnieszka/picola 20.03.2011 09:19
pycha
Olaa 17.03.2011 16:09
super
Roman5 06.03.2011 13:36
palce lizac
aginaa 03.03.2011 11:24
mniam mniam
romanrafal
romanrafal 15.02.2011 13:02
jadłem podobny,był super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak