Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dag
masło 2 kostki
cukier puder 0,5 kg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 10
zapach pomarańczowy
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Keks

Utrzeć samo masło na pulchną masę, dodawać po trochu cukru pudru, mąki i po jednym jajku i tak na przemian cukier, mąka, jajko. Pod koniec ddawać prozek i pokręcić drewnianym wałkiem 10 razy. Dodać bakalie( ok. 0,5 kg, obtoczone mąką, aby nie spadły na dół ciasto). Ciast rozlać na 3 wąskie blazki. Piec ok. 1 godziny, aż pękną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak