Sposób przygotowania

Udka podsmażyć na oliwie z posiekana cebulą i czosnkiem, przyprawiając przyprawą do kurczaka. Marchewki oczyścić, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ryż wypłukać. Usmażone udka oddzielić od kości i pokroić na kawałki, połączyć z oliwkami. Przełożyć do garnka wraz z tłuszczem powstałym podczas smażenia. Mięso przykryć warstwą startej marchewki, zasypać ryżem, całość zalać gorącym bulionem, dusić pod przykryciem, na małym ogniu, aż ryż zmięknie.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    lubię dania z oliwkami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !