Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony schab z kapustą pekińską i warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 kotlety
kapusta pekińska 0,5 sztuki
brukselka 10 dkg
pomidor 1 sztuka
cebula 1 sztuka
por część biała 1 sztuka
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
warzywa mrożone 15 dkg
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony schab z kapustą pekińską i warzywami

Schab płuczemy i nacieramy : solą,pieprzem,majerankiem,bazylią,papryką.
Płuczemy kapustę pekińską , pomidora , por i obraną cebulę.
Następnie na blaszkę kładziemy sreberko , wszystkie składniki kroimy w duże kawałki tak żebyśmy mogli przełożyć mięso np: pomidor kroimy od góry w krążki , cebulę w ół talarki lub w talarki.
I układamy na przemian: Pekińska,Schab,Pomidor,Cebula,Por,Warzywa mrożone + przyprawy pieprz , sól.

Do rozgrzanego piekarnika do temp 150sto. wstawiamy nasze danie na około 30min.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak