Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenny barszczyk

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czerwone buraczki 4
ziemniak
masło 80 g
bułeczki 2
jajko 2
twaróg 100 g
mąka 50 g
kwaśna śmietana 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenny barszczyk

Buraczki i ziemniak ugotować z garścią liści bluszczyku. Obrać, zmiksować i połączyć z wywarem, mieszając aż do uzyskania konsystencji zupy. Doprawić wg uznania, Masło utrzeć w dużej misce. Z suchej bułeczki usunąć skórkę, bułeczkę pokruszyć i z pozostałymi składnikami dodać do masła. Wyrobić na gładką masę i schłodzić. Łyżką lub łyżeczką formować kluski i ugotować w osolonej wodzie. Rozłożyć na talerze i zalać gorącym barszczem. Udekorować liśćmi bluszczyku kurdybanku i drobnymi kwiatkami aksamitu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 12.03.2012 00:07
Pomysł na barszczyk całkiem fajny
MAR3STA 14.02.2011 17:19
aż miło pomyśleć że już nie długo wiosna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak