Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biała kiełbasa z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 1 kg
olej 3 łyżki
pieczarki 1 kg
cebula 3 szt
Majeranek suszony Prymat
sól
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: biała kiełbasa z pieczarkami

Kiełbasę ponakłuwać i obsmażyć na oleju, odłożyć. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i podsmażyć na tłuszczu po kiełbasie, odłożyć. Cebule obrać, pokroić w półplasterki, podsmażyć, połączyć z pieczarkami, doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć 1/3 pieczarek z cebulą, przykryć to kiełbasą i położyć resztę pieczarek z cebulą, podlać odrobiną przegotowanej wody. Piec 45 minut w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 04.03.2011 06:08
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak