Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napoleonki

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 6 łyżek
żółtko jajek 6 szt
śmietana 6 łyżek
mleko 6 łyżek
masło 6 łyżek
Krem:
mleko 6 szkl
masło 6 łyżek
cukier 4 łyzki
aromat waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Napoleonki

Krem – składniki- zagotować
Oddzielnie przygotować:
- 6 żółtek
- 6 łyżek mleka
- 4 łyżki mąki
- 1 duży budyń śmietankowy albo waniliowy lub 2 małe + 10 łyżek cukru

Na zagotowane mleko wrzucić, rozmieszać i zagotować.
Ciepłe placki przekładać ciepłym kremem budyniowym. kroimy w kwadraty jak wystygnie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 20.02.2012 08:11
pyszne ciacho !
Andzia1977
Andzia1977 11.12.2011 20:43
pyszności
bursztynek 03.05.2011 22:33
rewelacja, wygląda baaardzo zachęcająco :)
Marzena34 11.04.2011 12:06
moje ulubione
eli82 09.04.2011 09:36
smaczne ciasto
eli82 09.04.2011 09:36
smaczne ciasto
Teresa19 30.03.2011 11:12
Lubię takie kremówki.
Tahitha 14.03.2011 11:50
Bardzo smaczne napoleonki robił kiedyś mój tato ... Mi tak smaczne nie wychodzą
magical66 17.02.2011 13:56
uwielbiam to ciasto ;pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak