Sposób przygotowania

Krem – składniki- zagotować
Oddzielnie przygotować:
- 6 żółtek
- 6 łyżek mleka
- 4 łyżki mąki
- 1 duży budyń śmietankowy albo waniliowy lub 2 małe + 10 łyżek cukru

Na zagotowane mleko wrzucić, rozmieszać i zagotować.
Ciepłe placki przekładać ciepłym kremem budyniowym. kroimy w kwadraty jak wystygnie

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    uwielbiam to ciasto ;pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Bardzo smaczne napoleonki robił kiedyś mój tato ... Mi tak smaczne nie wychodzą
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Lubię takie kremówki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    smaczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    smaczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    moje ulubione
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    rewelacja, wygląda baaardzo zachęcająco :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne ciacho !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !