Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 8 szt
mąka 1 szkl
mleko 1/2 szkl
jajko 2 szt
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ketchup do smaku
tłuszcz do smażenia
ser żółty 1/2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście

Do miski wlać mleko, oliwę, wbić jajka, dodać mąkę, sol i pieprz. Dokładnie zmiksować. Parówkę obrać z osłonek, wkładać do ciasta, zanurzyć, wyjmować widelcem, smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Następnie ułożyć na blaszce, posypać żółtym serem, włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiec. Podawać polane ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 16.10.2012 14:05
Robię podobne parówki, znikają w mgnieniu oka.
olkaaa 15.09.2012 13:59
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak