Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żądełko

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 1/2 litra
miód pszczeli 1/2 kg
sok z cytryny 0.5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: żądełko

Miód powinien być płynny. Jeżeli ma konsystencje stałą to należy go upłynnić wstawiając słoik z miodem do garnka z wodą i stopniowo podgrzewać mieszając aż miód będzie ciekły.
Do płynnego ale zimnego miodu powoli wlewać sok z 1/2 kg cytryn stale mieszać żeby się miód nie zważył.
Do miodu z sokiem cytrynowym wlewamy powoli spirytus stale mieszając Takie żądełko powinno postać kilka tygodni, wówczas jest smaczniejsze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolita 19.02.2011 13:57
super
novita26 19.02.2011 12:06
super
novita23 18.02.2011 12:15
hehe super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak