Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki inaczej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
kapusta 0,5 kg
ryż 1 torebka
jajko 2 sztuki
cebula 2 sztuki
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki inaczej

Kapustę poszatkować i dodać do mięsa. Pokrojoną cebulę w kostkę, ryż i jajko również dodać do mięsa i przyprawić. Z farszu formować gołąbki, następnie obtaczać w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Każdy z osobna przysmażyć na patelni, po czym przełożyć do większego garnka. W osobnym garnuszku przyrządzić sos pomidorowy (na pewno każdy ma swój ulubiony) i zalać nim gołąbki. Dusić na małym ogniu. Pycha!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tika4444 24.02.2012 11:56
smakowicie wyglądają
Tika4444 24.02.2012 11:56
smakowicie wyglądają
ewelinapac 08.09.2011 09:07
pycha
ewelinapac 08.09.2011 09:06
pycha
Nina7 14.02.2011 16:32
bardzo apetyczne:)
Emilia22 14.02.2011 15:29
fajnie wygladają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak