Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z jarzynami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 180 dkg
cebula 50 dkg
marchew 25 dkg
seler 30 dkg
pory 10 dkg
tłuszcz 10 dkg
pasta pomidorowa 4 dkg
śmietana 10 dkg
mąka 2 dkg
pieprz 0.1 dkg
papryka 0.3 dkg
sól 2 dkg
wywar warzywny 15 dkg
pietruszka zielona 3 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z jarzynami

Mięso opłukać, pokrajać w kostkę, oprószyć solą i smażyć. Mięso podlać wywarem i dusić. Marchew, seler i pory pokroić w kostkę. Jarzyny podsmażyć na tłuszczu, połączyć z mięsem i dusić. Do potrawy dodać pastę pomidorową, mąkę rozprowadzić z gotowaną potrawą, doprawić do smaku i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 25.09.2011 11:08
świetny
KasiaK90 09.09.2011 08:41
super
Juleczka20 27.04.2011 13:02
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak