Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z szynką i pieczarkami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szkl
mąka 40 dag
jaja 2 szt
piwo 1 szkl
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z szynką i pieczarkami.

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać . Odstawić na pół godz.

\"nadzienie\" do naleśników :
żółty ser starty na grubych oczkach - ok 20
szynka konserwowa - tyle plastrów ile wyjdzie naleśników
pieczarki - 1\\2 kg
Pokrojone w plastry pieczarki poddusić przyprawiając solą , pieprzem i vegetą .
Naleśnik upiec z jednej strony , przewrócić . Na jednej połowie położyć szynkę , pieczarki i posypać serem . Naleśnik złożyć na cztery i jeszcze chwilę podpiec

SOS CZOSNKOWO-KOPERKOWY :
Jogurt naturalny
1-2 ząbki czosnku
2-3 gałązki koperku
sól , pieprz
Czosnek przecisnąć przez praskę , koperek posiekać . Wszystko wymieszać z jogurtem , doprawić do smaku . Polać naleśniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 23.02.2012 20:09
fajne
matii6 12.05.2011 21:18
będą smaczne
alaaa 14.02.2011 17:17
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak