Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z cielęciny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso cielęce bez kości 50 dag
włoszczyzna 1 pęczek
czosnek 1 zabek
mąka 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
koperek 1 łyżka
śmietanka 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z cielęciny

Mięso włożyć do wrzącej osolonej wody z dodatkiem czosnku. Gotować około 20 minut. Następnie dodać obrane warzywa i ugotować do miękkości. Gdy mięso miękkie, wyjąć, wywar przecedzić. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, połączyć z 2 szklankami wywaru, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać śmietankę, pokrojone mięso wymieszać, przyprawić do smaku. Warzywa zetrzeć na tarce o dużych otworach i połączyć z sosem. Pospać zieleniną. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 28.11.2012 19:14
świetna
olkaaa 07.10.2012 10:47
bardzo fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak