Sposób przygotowania

Grzyby dobrze umyć i oczyścić. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle. Dodać do niej pokrojone grzyby i dobrze poddusić. Do wywaru dodać pieprz, ziele angielskie
, listek laurowy, a także grzyby podduszone z cebulką. Wszystko razem zagotować, dosolić do smaku, zdjąć z ognia.
Śmietanę wymieszać w miseczce z kilkoma łyżkami zupy i wlać do borowikowej.

Podawać posypaną cienko pokrojoną natką pietruszki z kromkami chleba lub małymi kostkami grzanek z pszennego
chleba, podsmażonego wcześniej na małej ilości oleju.

Tak przygotowaną zupę można uzupełnić dodając przed grzybami pokrojone w kostkę ziemniaki, czy przez dołożenie do talerza ugotowanego osobno makaronu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !