Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 50 dag
cukier 5 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
białko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mus truskawkowy

Żelatynę wymieszać z 3 łyżkami zimnej wody, następnie zagotować. Truskawki oczyścić z szypułek, przetrzeć przez sito. Z białek ubić pianę, dodawać powoli cukier, ciągle ubijając. Gdy piana jest lśniąca dodać przecier i żelatynę, jeszcze chwilę ubijać. Pianę przełożyć do salaterek, odłożyć do zastudzenia. Podawać z bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 01.08.2013 21:48
Wart wypróbowania.
olkaaa 30.11.2012 08:09
uwielbiam taki mus
jeta72 08.09.2011 14:23
mniam!
Wafelek2601 21.05.2011 15:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak