Sposób przygotowania

Steki wołowe o grubości 1 cm lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.Natrzeć je solą i pieprzem,smażyć na rozgrzanym oleju.Stopień usmażenia sprawdzamy,nakłuwając mięso widelcem-jeżeli wyciekający sok przestaje być różowy,mięso jest do końca usmażone.Cebulę kroimy na piórka i moczymy 2 godziny w winie,odsączamy i smażymy chwilą na rozgrzanym tłuszczu,układamy na gorących stekach.Podajemy z sałatą.SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !