Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki wołowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Steki wołowe 4 szt
cebula 2 szt
wino czerwone wytrawne 0,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Steki wołowe

Steki wołowe o grubości 1 cm lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.Natrzeć je solą i pieprzem,smażyć na rozgrzanym oleju.Stopień usmażenia sprawdzamy,nakłuwając mięso widelcem-jeżeli wyciekający sok przestaje być różowy,mięso jest do końca usmażone.Cebulę kroimy na piórka i moczymy 2 godziny w winie,odsączamy i smażymy chwilą na rozgrzanym tłuszczu,układamy na gorących stekach.Podajemy z sałatą.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danuta8 28.02.2011 09:28
smaczne
magical66 17.02.2011 13:58
super
Ania67 15.02.2011 21:22
Bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak