Sposób przygotowania

Suszone grzyby namoczyć w zimnej wodzie. Odstawić na około godzinę.

Marchew, pietruszkę i ziemniaki obrać, opłukać pod bieżącą wodą i pokroić w grubą kostkę (jednego ziemniaka pozostawić w całości). Obrane warzywa przełożyć do garnka i zalać bulionem mięsnym. Dodać przyprawy: pieprz w ziarnach, ziele angielskie, odrobinę majeranku i liść laurowy. Gotować przez 10 minut na wolnym ogniu. Do zupy dodać pokrojone na kawałki grzyby. Przykryć pokrywą i gotować przez kolejne 10 minut. Wyłowić całego ziemniaka, przecisnąć go przez praskę i pozostawić go do wystygnięcia. Następnie do garnka wsypać mrożoną kukurydzę oraz groszek. Gotować.

W osobnym naczyniu wymieszać mięso mielone z ziemniakiem, solą, czarnym mielonym pieprzem, posiekaną natką pietruszki i jajkiem. Formułować małe pulpeciki i smażyć na rozgrzanym oleju. Dodać do gotującej zupy.

Na patelni roztopić masło. Dodać mąkę. Przyrządzić zasmażkę i dodać ją do zupy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    bardzo apetyczna i łatwa w przygotowaniu:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    z pulpecikami uwielbiam;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Super zupa, którą sam z pewnością również przygotuję:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Pulpeciki:) Mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !