Sposób przygotowania

Masło, mleko, cukier, kakao, cukier waniliowy, włożyć do rondla i gotować około 5 minut. Ostudzić, odlać pól szklanki. Do reszty dodać 4 żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ubitą pianę z 4 białek, wymieszać. Margarynę z cukrem pudrem, przemielonym serem, 3 żółtkami, aromatem dokładnie utrzeć, dodać ubitą pianę z białek i wymieszać. Połowę ciasta wylać do przygotowanej brytfanny, wyłożyć masę serową i wylać pozostałe ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku około 50 minut w temp 190 stopni. Po ostudzeniu polać pozostawioną polewą. Posypać wiórkami kokosowymi lub startą czekoladą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    Pyszny;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda obłędnie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne,pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo lubię ten sernik:)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !