Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z jerzyn

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jerzyny 30 dag
cukier puder 20 dag
śmietanka 1/2 szkl
rum 1 łyżka
cukier wanilinowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z jerzyn

Jerzyny umyć, przetrzeć przez sito. Przecier wlać do miski, dodać cukier puder i cukier waniliowy, rum, ucierać. Następnie dodać śmietankę i dokładnie wymieszać. Podawać do klusek na parze lub deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 30.11.2012 08:05
bardzo fajne
Natalia/tubisiek 20.10.2012 09:22
pyszne
IlonaAlbertos 01.10.2012 21:41
Musi smakować super.
Dorota59 14.02.2011 13:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak