Sposób przygotowania

Kaszę mannę zalewamy200 ml mleka. Żółtka ucieramy z cukrem na krem i dodajemy do kaszy. Białko ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z budyniem i proszkiem do pieczenia. Mieszamy całość i wlewamy do niedużej formy wyłożonej papierem. Pieczemy ok 30-40 minut w 160 st C. Po upieczeniu wyjmujemy z formy i schładzamy. Przecinamy na pół i dół nasączamy mlekiem*, smarujemy jabłkami, nakładamy druga część i też nasączamy mlekiem. Podajemy pocięte na kwadraty, na stole powinien znajdować się dzbanuszek z mlekiem, tak by każdy mógł nasączyć ciasto wg własnego upodobania.

* mleko można połączyć z kawą rozpuszczalną

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne;]
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    ,takiego nie znam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !