Sposób przygotowania

Zagotować ¾ szklanki mleka z wanilią. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić pozostałym zimnym mlekiem wlać do gotującego się mleka. Żółtka utrzeć z cukrem i stopniowo wlewać do lekko ostudzonego i zagęszczonego mleka. Sos podawać na zimno.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    do czego go używasz?
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    do lodów, do budyniu, do pieczonych jabłek
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszny sos

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !