Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka zapiekane z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
olej
sól
pieprz
kminek Prymat
mąka
Majeranek suszony Prymat
kapusta kiszona 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka zapiekane z kapustą

żeberka podzielić na części, oprószyć solą, pieprzem, kminkiem i mąką, obsmażyć na oleju. Kapustę przelać wrzątkiem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Brytfankę wyłożyć połową kapusty, posypać majerankiem, ułożyć żeberka , przykryć resztą kapusty, całość piec ok. 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 04.03.2011 06:09
fajne
Tahitha 14.02.2011 19:05
O prosze, a ja właśnie mam i żeberka i kiszoną kapustę. Chyba skuszę się i zrobię tę potrawę :) Dzięki za przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak