Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśnikowy torcik.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
mleko 1 szkl
jaja 1 szt
cukier
woda gazowana 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnikowy torcik.

Mąkę , jajka , cukier , mleko i wodę połączyć i ubić mikserem . Smażyć naleśniki
krem :
4 jajka
1/2 szkl. cukru
70 g masła
dżem brzoskwiniowy
Żółtka oddzielić od białek . Żółtka utrzeć na parze z 50 gr cukru (ustawiając w naczyniu z wrzątkiem) , dodając do nich pokrojone na małe kawałki masło aż powstanie jednolita masa . Pierwszy naleśnik ułożyć w posmarowanej masłem tortownicy lub żaroodpornym naczyniu posmarować go dżemem , przykryć następnym naleśnikiem , nałożyć 1/4 kremu itak na przemian aż do wyczerpania składników . Ubić białka z cukrem na sztywną pianę i nałożyć na ostatni naleśnik wstawić na 10 min do piekarnika tem 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak