Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodziak

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
cukier 20 dag
miód 25 dag
margaryna 20 dag
jajko 4 szt
cynamon Prymat 1 łyżeczka
woda 3/4 szkl
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Miodziak

Łyżkę cukru roztopić zalać 3/4 szklanką wody, do tego dać miód i resztę cukru - to wszystko stopić i odstawić na 6 godzin. Margarynę i żółtka utrzeć, białka ubić na sztywną pianę. Gdy margaryna jest utarta dodać wszystkie składniki i ucierać na koniec dać białka i mąkę. Upiec z tego trzy placki, po upieczeniu przełożyć kremem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakolykiJoanny 03.06.2011 07:23
Jak łatwo się robi to duży plus i bardzo smacznie brzmi :)
bietka 16.02.2011 11:57
Można również przełożyć marmoladą:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak